Hoe koppel ik Mivar Driver aan de SMS Gateway van MessageBird?

logo

Lees hieronder stap voor stap hoe je in no-time je MessageBird-account koppelt aan de Driver garagesoftware van Mivar en vanuit dit softwarepakket SMS-berichten verstuurt.

Stap 1: SMS activeren in Driver garagesoftware

Mivar screenshot 1

Allereerst is het belangrijk om de SMS-toepassing te activeren voor de software gebruiker(s) waaruit SMS verstuurt moet worden. Navigeer in de Driver garagesoftware naar Gebruikers, selecteer de tab E-mail / SMS en zorg dat de volgende checkboxes staan aangevinkt:

• Bedrijfsparameter SMS actief
  • SMS actief voor gebruiker

Lukt het je niet om deze instelling te activeren? Neem dan contact op met jouw system administrator.

Stap 2: creëer een access key in je MessageBird-account

Om de Driver garagesoftware aan onze SMS Gateway te koppelen, moet je in ieder geval over een MessageBird-account beschikken. Heb je deze nog niet? Maak dan nu je gratis account aan.

Navigeer daarna naar het onderdeel Developers binnen je MessageBird-account en kies voor de tab API-toegang (REST). Creëer vervolgens een access key door op de Access Key toevoegen-button te klikken. Voer een beschrijving in en selecteer de Live-modus.

Klik vervolgens op de Toon key-link en kopieer de access key.

Stap 3: MessageBird aan Driver garagesoftware koppelen

De laatste stap: navigeer naar Bedrijfsgegevens in je Driver garagesoftware en selecteer de tab E-mail / SMS en vul de volgende gegevens in:

• SMS actief
    Zorg dat de checkbox is aangevinkt.

• Provider
    Selecteer MessageBird.

• AccesKey
    Plak hier de access key die je zojuist in je MessageBird-account hebt gecreëerd en gekopieerd.

• Uw nummer
    Vul hier de naam in die als afzender van je SMS-bericht getoond moet worden (dit veld mag maximaal 11 alfanumerieke of 17 numerieke karakters bevatten).

Let op: wanneer je hier een naam invult, kan de ontvanger geen reply op jouw bericht sturen. Wil je dat ontvangers een directe reply op jouw bericht kunnen sturen? Vul dan jouw ononderbroken mobiele nummer in, zonder streepjes en/of spaties. Ook kun je hier een dedicated Virtueel Mobiel Nummer (VMN) invullen. Lees meer over de voordelen van een dedicated VMN op onze productpagina.