Hoe koppel ik RSA SecurID (EMC) aan de SMS Gateway van MessageBird?

logo

Het is makkelijk om de RSA SecurID® On-demand (SMS) Authenticator van EMC aan je MessageBird-account te koppelen. Lees hieronder hoe je in no-time je One Time Password-berichten verstuurt. Let op! Momenteel wordt One Time Password van RSA SecurID alleen ondersteund door onze oude API (dus niet de REST-API). Lees de documentatie van deze API voor meer informatie.

RSA SecurID® On-demand (SMS) Authenticator configureren

Configureren doe je binnen de RSA Authentication Manager’s Security Console. Hier vind je 3 secties: Tokencode Delivery by SMS, SMS Provider en SMS HTTP Proxy. De laatste is niet van toepassing op het koppelen met MessageBird.

Tokencode Delivery by SMS instellen

• Delivery by SMS:
    Vink de check-box aan om het afleveren van One Time Password-berichten mogelijk te maken.

• User Attribute to Provide SMS Destination:
    Selecteer het gebruikersattribuut dat de SMS-gegevens moet behouden.

• Default country code:
    Vul hier de landcode in van het land waar de server zich bevindt (bijvoorbeeld: 31 voor Nederland).

• SMS Plug-In:
    Selecteer HTTP in het drop-downmenu.

SMS Provider configureren

Vul onderstaande gegevens in binnen de RSA SecurID SMS provider Configuration.

• Base URL:
    https://api.messagebird.com/api/sms

• Certificate:
    Download één van de certificaten (.crt-bestand of .cer-bestand) en importeer deze.

• HTTP Method:
    Selecteer GET in het drop-downmenu.

• Parameters:
    Kopieer en plak de volgende string in het tekstveld (let op: de parameter sender mag maximaal 11 karakters bevatten):
    username=$cfg.user&password=$cfg.password&destination=$plus$msg.address&body=$msg.message&sender=JouwNaam

• Account User Name:
    Vul hier de gebruikersnaam van jouw MessageBird-account in.

• Account Password:
    Vul hier het wachtwoord van je API in. Houd er rekening mee dat het wachtwoord van jouw MessageBird-account en die voor de API-toegang verschillend kunnen zijn.

• Success Response Code:

• Response Format: