Hoe koppel ik SecurEnvoy aan de SMS Gateway van MessageBird?

logo

Het is makkelijk om de OTP-software van SecurEnvoy aan je MessageBird-account te koppelen. Lees hieronder hoe je in no-time je One Time Password-berichten verstuurt. Let op! Momenteel wordt One Time Password van SecurEnvoy alleen ondersteund door onze oude API. Lees de documentatie van deze API voor meer informatie.

Een nieuwe SecurEnvoy-server configureren

Tijdens het installeren van een nieuwe SecurEnvoy-server, wordt de Advanced Configuration Wizard gestart. Let op: je kunt pas verder wanneer alle stappen van de wizard zijn doorlopen. Om SecurEnvoy aan MessageBird te koppelen, is het belangrijk om de onder de tab SMS/Voice Gateways de juiste gegevens in te voeren:

• Country Dial Code:
    Vul hier de landcode in van het land waar de server zich bevindt (bijvoorbeeld: 31 voor Nederland).

• Type:
    Kies hier wat voor verbinding je wilt maken: Web SMS, Modem, Voice, Mail SMS of SMPP. Wanneer je een API-connectie wilt maken met onze SMS Gateway, kies dan voor Web SMS. Voor het instellen van een Gateway voor het versturen van voice-berichten, selecteer Voice.

• 3rd-party SMS Gateway:
    Selecteer in het dropdown-menu onze SMS Gateway: MessageBird.

• UserID & Password:
    Vul hier het wachtwoord van je API in. Houd er rekening mee dat het wachtwoord van jouw MessageBird-account en die voor de API-toegang verschillend kunnen zijn.

Onze SMS Gateway toevoegen aan een bestaande SecurEnvoy-server

Open de SecurEnvoy Advanced Config op je SecurEnvoy-server. Ga naar de SMS/Voice Gateways-tab en klik op de Add-knop. Doorloop vervolgens de stappen hierboven.