Kan ik meerdere gebruikers (subaccounts) aan mijn MessageBird-account koppelen?

Ja, dat kan. In het onderdeel Instellingen kun je subaccounts aanmaken en beheren.

Een subaccount toevoegen

Klik op de +toevoegen-knop rechtsboven in het scherm en vul de gegevens voor het subaccount in. Voor de subaccounts stel je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord in. Maak daarnaast de keuze of je het tegoed van jouw MessageBird-account met het subaccount wilt delen (Deel het tegoed met mijn account) of schrijf een deel van jouw tegoed bij aan het subaccount (Subaccount beheert zijn eigen tegoed).

Verder kun je voor het subaccount een aparte balanswaarschuwing instellen, zodat je een e-mail op jouw e-mailadres ontvangt wanneer de balans onder een bepaald niveau komt. Optioneel kun je ook het e-mailadres van het subaccount een balanswaarschuwing laten ontvangen.

Klik op de Opslaan-knop en het subaccount is aan jouw MessageBird-account toegevoegd.

Tegoed voor het subaccount bij- en afschrijven

Zoals in stap 1 beschreven kun je subaccounts gebruik laten maken van jouw tegoed, maar ook een tegoed vanuit jouw MessageBird-account aan het subaccount toekennen.

Klik in het Subaccount-overzicht op het edit-icoon achter het betreffende subaccount en selecteer de optie Subaccount beheert zijn eigen tegoed bij Tegoed-gebruik. Vul hier het gewenst tegoed in.

Je kunt ook tegoed vanuit een subaccount afschrijven. Vul het tegoed in met een minteken ervoor. Dit tegoed komt dan terug in je MessageBird-account.

Een subaccount verwijderen

Een subaccount verwijderen doe je door achter het betreffende account in het Subaccount-overzicht op het verwijder-icoon. Wanneer je een subaccount verwijdert, wordt het resterende tegoed automatisch naar jouw MessageBird-account teruggeschreven. Wel wordt de volgende subaccount-specifieke informatie in dat geval verwijderd:

• API-instellingen & -toegang
  • Mail to SMS-instellingen & toegang
  • Het telefoonboek
  • Ingeplande berichten
  • Overzicht van verstuurde en ontvangen berichten

Uiteraard blijven bovenstaande gegevens van je hoofd MessageBird-account gewoon behouden.

De mogelijkheden en beperkingen van subaccounts

Subaccounts kunnen hun eigen instellingen beheren voor:

• Mail to SMS API-instellingen
  • Algemene instellingen (zoals standaard afzender)
  • Ingeplande berichten
  • Virtuele Mobiele Nummers (VMN)

De volgende beperkingen gelden voor subaccounts:

• Elk subaccount heeft alleen toegang tot zijn eigen telefoonboek
  • Subaccounts kunnen alleen hun eigen verstuurde en ontvangen berichten inzien
  • Subaccounts kunnen nooit zelf tegoed kopen
  • Subaccounts hebben geen toegang tot de financiële pagina en instellingen van het hoofdaccount