Email to SMS opzetten in 3 simpele stappen

Om gebruik te maken van Email to SMS is het van belang eerst het e-mailadres waarmee je wilt versturen toe te voegen en te configureren. Dit kun je doen in jouw MessageBird-account onder tabblad Email to SMS binnen het onderdeel Producten.

Stap 1: e-mailadres toevoegen

Klik rechtsbovenin jouw scherm op de ‘+E-mail‘ knop en volg de instructies. Na invoeren verschijnt onderstaande boodschap in je scherm.

Stap 2: het e-mailadres configureren

Het e-mailadres configureren doe je door de e-mailinstellingen aan te passen. Dit kan op 2 manieren:

1. op domein-niveau
  2. op e-mailadres-niveau

Op domein-niveau configureren

Als je meerdere e-mailadressen wilt toevoegen, kun je op domein-niveau de gewenste instellingen invoeren. In dit geval worden deze instellingen automatisch toegekend aan onderliggende e-mailadressen.

Klik op het icoontje achter het domein. Onderstaande pop-up verschijnt in je scherm.

Vul jouw voorkeursinstellingen in en klik op ‘Aanpassen’ om de wijzigingen op te slaan. Hieronder een toelichting per onderdeel:

Standaard afzender:
Kies of je standaard het betreffende e-mailadres als afzender wil gebruiker, of selecteer ‘Gebruik de volgende afzender:’ en vul zelf een afzender in. Je mag in het invoerveld geen spaties gebruiken en het maximum aantal karakters is beperkt tot 11 voor alfanumerieke tekens en tot 16 voor numerieke tekens.

Houd er rekening mee dat het gebruik van (alfa)numerieke afzenders (sender IDs) in sommige landen is beperkt. Raadpleeg het onderdeel toepassingen & restricties voor meer info.

SMS in onderwerp:
Wanneer je deze optie aanvinkt, wordt de input die in de onderwerpregel van het e-mailbericht wordt ingevoerd als bericht in de SMS weergegeven.

DLR status:
Geef hier aan of je wel of geen statusrapport wilt ontvangen en in welk geval. Kies uit ‘Alle statusrapporten’, ‘Geen statusrapporten’ en ‘Niet afgeleverd’.

DLR e-mailadres:
Hier kun je aangeven of je de statusrapporten op het e-mailadres waaruit je stuurt of een afwijkend e-mailadres wilt ontvangen.

Error e-mailadres:
Hier kun je aangeven op welk e-mailadres je een bericht wilt ontvangen wanneer er iets verkeerd gaat.

Op e-mailadres-niveau configureren

Wil je per e-mailadres een andere configuratie? Dat kan. Klik op het icoontje achter het betreffende e-mailadres. Er verschijnt een pop-up in je scherm. Kies bij ‘Domeininstellingen’ voor ‘Vul instellingen handmatig in’. Vul per onderdeel in wat jouw voorkeur is en klik op ‘Aanpassen’.

Stap 3: verstuur een Email to SMS-bericht

Je kunt nu een SMS-bericht versturen via het door jou geconfigureerde e-mailadres. Dat doe je als volgt:

• Bij ontvanger vul je het telefoonnummer van de ontvanger in, direct gevolgd door @sms.messagebird.com
  • De onderwerpregel is de afzender (behalve als je in de configuratie hebt gekozen voor een afwijkende afzender)
  • In het bericht zelf voer je het bericht in dat uiteindelijk als SMS-bericht wordt verzonden (behalve als je in de configuratie hebt aangevinkt dat je het SMS-bericht vanuit de onderwerpregel wilt inlezen)

Voorbeeld

Input:

Output:

Lees verder in artikel Het SMS-bericht opmaken in jouw e-mailprogramma >>