Hoe kan ik gebruik maken van het Short Message Peer-to-Peer (SMPP) netwerkprotocol?

Short Message Peer-to-Peer (SMPP) is een "low level" netwerkprotocol waarmee SMS-verkeer wordt verstuurd en ontvangen tussen verschillende partijen. SMPP is vooral populair onder grootverbruikers van SMS, waaronder aggregators en operators.

De meest gebruikte versies van het protocol zijn v3.3 en v3.4. Veelal wordt de TCP poort 2775 gebruikt voor SMPP. Het SMPP-protocol wordt inmiddels niet meer verder ontwikkeld. Een alternatief voor SMPP is EMI, maar dit protocol ondersteunt MessageBird niet.

Wil je gebruik maken van het SMPP-protocol, maar hier nog geen techniek voor hebben, dan raden wij het OpenSource softwarepakket Kannel aan. Kannel draait op Linux systemen.

Als je een SMPP account wilt bij MessageBird, neem dan contact op via sales@messagebird.com