Premium SMS (NL)

Op dit moment kunnen wij alleen Premium SMS diensten in Nederland aanbieden. Als je dit voor een ander land wilt aanvragen, neem dan contact op met ons Sales team.

Om Premium SMS op te zetten, benodigd je een short code en/of een uniek (sub) keyword op onze gedeelde short code (1008 in NL). De eindgebruiker stuurt een SMS bericht met je keyword of naar je short code en betaalt daar hetzelfde voor als elk ander SMS bericht uit zijn/haar abonnement/prepaid kaart. Het antwoord SMS bericht dat jij, als onze klant, terugstuurt kan met een bedragen tussen de 0,25 EUR en 3 EUR belast worden. De exacte tarieven en uitbetalingen vind je op de volgende link: http://support.messagebird.com/hc/nl/articles/208118969-Wat-zijn-de-tarieven-en-uitbetalingen-van-Premium-SMS-

Als je je eigen short code bij ons hebt gekocht, kun je hierop zoveel key words configureren als je wilt. Als je geen eigen short code hebt, kun je een (sub) key word op onze gedeelde short code 1008 afnemen. Door jouw keyword naar 1008 te sms’en, kan ons systeem herkennen bij welke account het inkomende SMS bericht hoort. Afhankelijk van welke actie je hebt ingesteld in je Dashboard kan dit bericht doorgestuurd worden naar een URL (als er een API integratie is opgezet), een antwoord SMS gestuurd worden, een betaalde reactie gestuurd worden (Premium SMS) of ook gewoon niks als je alleen nieuwe klanten/contacten wilt verzamelen via die aanspreekpunt.

Een keyword kost 45 EUR per maand (excl. BTW), een sub key word is 8 EUR per maand (excl. BTW), en komen allebei met een minimale afname periode van 3 maanden.

Voorbeeld:

Je wilt een prijsvraag organiseren waarbij mensen een reis naar Thailand kunnen winnen en wilt die via SMS aanbieden waar mensen voor een klein bedrag per deelname SMS aan kunnen deelnemen. Je zou dan het keyword THAILAND op 1008 kunnen kopen, hier een automatische reactie a 2 EUR op instellen en voor elk inkomend SMS bericht vanuit een deelnemer met dat keyword, sturen wij deze reactie de deelnemer toe en zal de provider van het nummer van de ontvanger de kosten bij hem/haar bij de volgende maandrekening in rekening stellen.

De uitbetaling vindt 3 maanden na dato van verzenden van het antwoord SMS plaats en als het bedrag minimaal 25 EUR bedraagt.

Let op:

Elke Premium SMS Dienst dient te voldoen aan de richtlijnen van de SMS Gedragscode. Elke gebruiker van onze Premium SMS Dienst (op grond van artikel 11 van de Gedragscode voor Betaalde sms- en Mobiel Internet Diensten) moet zich als Content Provider registreren bij de Stichting Gedragscode Mobiele Diensten. Pas als zij een geldig registratienummer hebben verkregen, kunnen wij ze deze dienst aanbieden. De registratie kan worden gedaan via deze link.